Äppelmoset i botten har jag alltså gjort på äpplen från vår trädgård. Jag valde att behålla skalet på eftersom det sitter mycket näring i det, så därför blev det en något rosa ton på moset.
Äppelmos
Dela ett gäng äpplen i mindre bitar.
Lägg dem i en stor kastrull och häll på en skvätt vatten.
Ringla över lite honung och häll i en nypa vaniljpulver.
Låt koka tills äpplena blivit mjuka.
Häll på mer vatten om det behövs (så det inte bränns i botten)
Mixa till önskad konsistens.
Äppelmoset kommer jag även att använda till både frukostgröten och pannkakorna. Har du inga egna äpplen i trädgården så går det ju lika bra med köpeäpplen. Vill du köpa färdigt äppelmos så rekommenderar jag Urtekrams som är både ekologisk och osötad.
Flygande hälsningar /Nellie
Vilken bra ide!! Det ska jag prova. Kram
SvaraRadera