Ungnsstekt kyckling i tomatsås
2-3 burkar krossade tomater
5 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 tsk torkade örter
Kycklingbuljong
1 kg kycklingfiléer
Skala vitlöken och smasha till den med kniven så den blir lite tilltufsad.
Ta fram en rätt stor glasform som är ugnssäker.
Lägg i vitlökarna och häll ner tomarkrosset, balsamvinägern, örterna och buljongen.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
Under tiden delar du kycklingfiléerna och bryner dem lätt.
Lägg sedan i kycklingdelarna i ugnsformen och stek i ytterligare 10-15 min.
Låt svalna något innan servering.
Som tillbehör improviserade jag fram en grönsaks- och risoni-pytt, eller vad jag ska kalla det. Det blev riktigt bra förutom att det fastnade i botten på grytan under tillagningen. Att blanda ihop rivna grönsaker med ris, pasta eller bulgur är ett enkelt sätt att få med grönsakerna i måltiden.
Av ett kilo kyckling blev det 6 portioner, det tycker jag är bra utdelning. Nu är jag nyfiken på vilket som är ditt bästa storkoksrecept?
Flygande hälsningar /Nellie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie