Evelina tipsar om en mix av frökakor och pepparkakor, dvs fröpepparkakor
Frida har ett liknande tips med en variant av fröknäcke med jultouch, det blir då julknäcke
Alexandra har gjort en spännande smaksättning på kola, en lakritskola
Frida tipsar även om ett annorlunda julkolarecept
Hittills har jag gjort en variant av chokladbräck som jag hittade hos Ida, men jag lade dem i små formar för att de ska vara lättare att hantera. Det gick på mindre än en kvart, fast jag fick visserligen hjälp av storasyster.
Smält 1 msk av någon form av fett (jag använde ghee) i vattenbad. Bryt mörk choklad i bitar och lägg ner i det smälta fettet. Rör om då och då så smälter det snabbare. Blanda 1 dl solroskärnor och 1 dl kokos (gärna rostad) i en annan bunke. Krydda med t.ex. kardemumma och vanilj. När chokladen smält, häll den i bunken och rör ihop så det blandar sig. Skopa ner smeten i små formar och toppa med något fint. Vi hade frystorkade hallon som strössel på toppen. Ställ svalt. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie