Om mig

Nellie heter jag, den flygande flodhästen. Här delar jag med mig om mina tankar kring hälsa och livsstil med fokus på sådant som jag tycker gör att livet känns lätt och roligt. Ibland känner mig lika tung som en flodhäst och andra dagar hur mina vingar tar mig mot nya höjder. Jag strävar efter en hållbar hälsa, en livsstil med sunt förnuft och plats för allt som gör att livet känns härligt.

Som barn var jag rultig och det talades ofta om min vikt redan från unga år. Det är något som har påverkat mig större delen av mitt liv och det var inte förrän jag gjorde en mätning av min kroppssammansättning som jag förstod att jag inte var tjock eller överviktig. Jag var då runt 25 år. Idag tränar jag för att må bra, vara stark och frisk och för att trivas med min kropp, vilket inte alltid varit en självklarhet.

2006 utbildade jag mig till gruppträningsinstruktör på Gerdahallen i Lund. Just då hade jag inget speciellt syfte med det, men jag upptäckte snabbt hur kul jag tyckte att det var att dra på ösig musik och köra loss med en koreografi tillsammans med passdeltagarna. Detta var ju på den gamla goda tiden då aerobic och step-up var hett och när man som instruktör komponerade både passupplägg och musik på egen hand. Ett par år senare hade jag blivit mer nyfiken på yoga och tog chansen att lära mig mer om poweryoga och utbilda mig till ledare även i det. Trots att jag var skeptisk till denna lugna och för mig väldigt utmanande träningsform så känner jag idag att det förmodligen är ett av de i särklass bästa val jag gjort i livet. Jag helt övertygad att yogan varit en stor bidragande faktor till den personliga utveckling jag har haft sedan dess son har format mig till den person jag är idag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie