Hemmagjord majonäs
1 ägg
1 liten vitlöksklyfta
1,5 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 nypa salt
Vitpeppar
2 dl neutral olja (utan smak)
Ta fram kylskåpsingredienserna en stund i förväg så de får rumstemperatur. Lägg sedan alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och mixa. Rör mixern lite fram och tillbaka tills all olja har blandats. Klart!
Häll upp i en glasbruk och förvara i kylen. Använd inom ca två veckor.
Till den kalla örtsåsen blandade jag ner crème fraîche gräslök och färska örter. Det är galet att jag redan nu kan skörda massor av örter i trädgården. Jag gillar verkligen min lilla örtagård. Idag tog jag persilja, salvia, dragon och mejram. Lite salt och peppar på det så är såsen klar.
Flygande hälsningar /Nellie
Åhh, ser ljuvligt ut!!! Tack för recept! Och jag har oxå en liten örtträdgård :-). Ngt som faktiskt funkar på en balkong :-)
SvaraRadera