Amerikanska bananplättar
ca 20 st
2 ägg
2 dl mjöl (jag använde glutenfritt teffmjöl)
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1-2 mogna, mosade bananer
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
Häll i mjölken och vispa ihop till en smet
Tillsätt äggen och den mosade bananen
Grädda plättarna
Till plättarna blandade jag ihop en hallonröra av hallon (jag snabbtinade dem i en kastrull), yoghurt, honung och chiamjöl (för att få lite tjockare konsistens. Har du inte testat chiamjöl så kan jag verkligen rekommendera det. Det är mycket användbart när en vill "tjocka" till något och det går supersnabbt eftersom chiafröna är söndermalda och därmed tar upp vätskan mycket snabbare.
Hallontopping
1-2 port
1 dl yoghurt eller kvarg
1 dl tinade hallon (eller andra bär)
1/2 msk honung eller agave
ca 1/2 msk chiamjöl
kardemumma
Blandla ihop yoghurt och hallon
Tillsätt honung/agave och kardemumma efter smak
Blanda i chiamjölet och låt stå ett par minuter
(chiafrön går också bra men då tar det lite längre tid innan det tjocknar)
Åh, ser gott ut. Får testas en lördag!
SvaraRadera