fredag 23 januari 2015

Modern bearnaise

I höstas testade vi en vegetarisk matkasse men efter två veckor med evinnerligt hackande så sade vi upp den prenumerationen. Nu är det dags att prova en annan variant och då blev det Linas inspirationskasse. Vi har nu lagat alla tre rätterna och jag måste säga att jag är imponerad av nytänkandet och kreativiteten (och det är inte så ofta jag är det!). :)

Först ut var en asiatisk laxrätt med rispannkaka, sen en wrap med kyckling a la club sandwich och ikväll blev det flankstek med supergod rotfruktsbea. Ja ni hör ju, lite annorlunda utan att blir krångligt. Just rotfruktsbean är helt genialisk måste jag säga. Här kommer receptet:

Rotfruktsbearnaise
4 port som sås alt. 2 port som tillbehör

100 g morot
100 g palsternacka
45 g smör
1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk torkad dragon
2 krm salt

Koka mjuka morot och palsternacka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och lägg i en mixerbunke.
Tillsätt smör, vatten, vinäger, dragon och salt och mixa slät.


Flygande hälsningar /Nellie

2 kommentarer:

  1. Har aldrig provat nån matkasse, men det är kanske dags att göra det.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hur mycket vinäger ska det vara i receptet? Står i beskrivningen att man ska tillsätta vinäger men inte mängden. Låter gott, Ser fram emot att prova!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie