Anledningen till bananplättarna är att jag hade äran att ha underbara Emma på besök. Tjejen som river av långpass i alperna (och då menar jag lååångt) och spöar de flesta när hon ställer upp i ultralopp och terränglopp. En sann inspirationskälla för mig som annars nöjer mig med 5 km! Jag hade i alla fall kört mitt tabatapass på morgonen med en härlig grupp tjejer. Detta blev en riktigt smarrig "second breakfast".
Banaplättar med jordgubbskräm |
ca 20 st (ungefär 4 port)
5 ägg
2 bananer
1 dl mjöl (jag använde kokosmjöl)
1 dl mjölk (jag använde mandelmjölk)
1 tsk äkta vanlijpulver
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Mixa bananerna till en slät massa
Tillsätt äggen och mjölken och fortsätt mixa
Blanda torra ingredienser och mixa ner dem i smeten
Stek plättarna i olja eller smör.
Jordgubbskräm
Detta recept är baserat på en hallonkräm från Lipstick and low carb
1 liten burk kokosmjölk
1/2 tsk äkta vaniljpulvar
ca 1 dl frukt eller bär
ca 1 tsk agavesirap (alt. honung)
Öppna buken med kokosmjölk UTAN att skaka den. Skeda ur det översta lagret med vitt gojs (kokosgrädde). Försök att inte få med något av kokosvattnet. Lägg kokosgrädden i en mixer tillsammans med vanilj och bär/frukt. Mixa tills du får en jämn, i detta fallet rosa, grädde.
Klicka krämen på bananplättarna och njut!
ps. kokosvattnet som blir kvar i burken är gott att använda i en smoothie
Flygande hälsningar /Nellie
Det där såg riktigt smarrigt ut, kanske ska ta och testa de där pannkakorna :).
SvaraRaderaHa det! Kram Jennifer
Nu har jag också sett dessa banan pannkakor överallt! Det blir nog till att testa dom idag, till stranden :)
SvaraRaderaVi äter pannkakor som lunch/middag! (Vanliga pannkakor)
Ha en fin fin dag
Kram Sandra