Zucchinispaghetti med tomatsås och marinerad svamp
2 portioner
1 mellanstor zucchin
1/2 dl pumpakärnor
1 nypa salt
Gör strimlor av zucchinin med en potatisskalare.
Mixa pumpakärnorna och tillsätt lite salt.
Tomatsåsen:
1 pkt cocktailtomater
8 soltorkade tomater (blötlagda)
1 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1 tsk torkad oregano
1 liten scharlottenlök eller rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk agave eller honung
1 nypa chili
Blötlägg de soltorkade tomaterna i ca 30 min.
Mixa sedan alla ingredienser och salta efter smak.
Marinerad svamp:
6-8 champinjoner
1 tsk torkad timjan
1/2 dl olivolja
en skvätt citronjuice
1 nypa salt
ev. 1/2 liten vitlökslyfta
Riv vitlöken fint och bland ihop resten av ingredienserna.
Blanda runt och krama in oljan (gärna med händerna)
Lägg upp zucchinipastan i en djup tallrik. Häll över tomatsås och toppa med de marinerande champinjonerna. Strössla över pumpaparmesanen. Servera med en grönsallad.
Flygande hälsningar /Nellie
Jag tycker det ser supergott ut! Du inspirerar mig!
SvaraRaderaFortsätt gärna med dina recept!
Kram