Basbousa
ca 20 bitar
7 dl mannagryn
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande smör
1 ¼ dl kokosflingor
1 ¼ dl finhackad mandel
3½ dl naturell yoghurt
ev. 1-2 tsk kardemumma
ev. 1-2 msk agavesirap
Ta ut kakan ur ugnen och strö över kardemumma, antingen mald eller gör som jag, kör hela kardemummakärnor i en pepparkvarn. Doften av den nymalda kardemumman är underbar! Ringla även över lite agavesirap som pricken över i:et.
Basbousakakan har tydligen en turkisk släkting som heter Revani. Hade jag sett det tidigare så hade jag nog valt den istället. Revani innehåller även ägg och verkar vara en något saftigare kaka. Min kaka blev nämligen aningen torr, vilket i och för sig delvis beror på att jag glömde bort den i ugnen så den blev lite överbakad. Men efter att ha skurit bort kanterna och ringlat över lite agave så ska den nog gå att äta. Tanken är dessutom att servera den tillsammans med en apelsin- och granatäppelsallad samt honingsyogurt och pistagenötter, så det gör nog inte så mycket att den är lite torr.
Flygande hälsningar /Nellie
Hej!
SvaraRaderaVi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.
För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se