Jag letade upp ett recept på smulpaj med havregryn. Jag tycker nämligen om när pajen blir sådär härligt krispig och det brukar den bli när en använder en större del havregryn istället för bara vetemjöl. Det var även solroskärnor i receptet och vi hällde även i lite riven kokos. Det blev en riktigt god och krispig smulpaj som vi åt med glass till! Men först åt vi så klart kvällsmat.
Äppelkaka med krispig smulpaj
6-8 äpplen
Kanel
2 dl havregryn
1 dl (vete)mjöl
1 dl solroskärnor
1 dl (rå)socker
100 g smör
Blanda ihop pajdegen och ställ svalt. Skala och skiva sedan äpplena. Smöra en ugnsform och lägg i äppelskivorna. Pudra över kanel och fördela pajdegen på toppen. Grädda i 225 grader i ca 20 min.
Flygande hälsningar /Nellie
Tror minsann det blir bak idag!
SvaraRadera