lördag 18 oktober 2014

Pad thai

Efter ännu en lång dag i skolbänken med en massa prat om muskelanatomi på the Academys teoretiska grundutbildning så var det skönt att komma hem och fixa lite mat tillsammans med maken och äta i lugn och ro med tända ljus på bordet. Vi gjorde det andra receptet från matkassen vi fick i måndags (det var verkligen på tiden) och det var en vegetarisk pad thai men vi lade till lite kyckling också. Det var rätt mycket att hacka och lite omständigt att tillaga eftersom vi inte har någon riktigt  stor stekpanna men gott blev det i alla fall. Någon som vill ha receptet? Ok, då kommer det här:


Pad thai
4-6 portioner 

1 pkt risnudlar (250g)
2 st röd chili
100g cashewnötter
1 kruka koriander
4 msk kinesisk soja
3 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
2 krm sambal oelek
2 lime
150 g marinerad tofu
2 st majskycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
3 medelstora morötter
1/2 purjolök (den gröna delen)
1 röd paprika
1-2 pak choy (eller någon form av kål)
150 g böngroddar

  • Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på  förpackningen. hällav vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag och häll upp i en stor skål.
  • Kärna ur och finhacka chilin, hacka cashewnötterna och koriandern och landa ihop i en skål. 
  • Blanda soja, socker, vitvinsvinäger, sambal oelek och saften från en line med 1 dl vatten i en kastrull och låt koka upp så att sockret löser sig. Ställ åt sidan så länge.
  • Fintrimla morötter, purjolök, paprika och pak choy och fräs tillsammans med pressad vitlök och böngroddarna i neutral olja i ca 3 min. Häll över grönsakerna i skålen med nudlarna. 
  • Skär kycklingen och tofun i mindre bitar och stek till kycklingen är genomstekt. Lägg över i skålen med nudlarna och grönsakerna.
  • Häll över såsen och blanda runt. Strö över chili-cashew- och korianderblandningen. Skär en lime i klyftor och lägg på toppen av skålen.


Hoppas någon blir sugen på att testa. Vi kommer säkert göra detta igen, i alla fall någon variant av det. Tro det eller ej, vi höll oss faktiskt till receptet så när som på sockermängden i såsen (den har jag även dragit ner i ovan recept). Trevlig lördagkväll!

Flygande hälsningar /Nellie

1 kommentar:

  1. Det låter som mumsfilibabba! Det där vill jag prova, fast jag är livrädd för att tillaga kyckling...
    Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie