Pad thai
4-6 portioner
1 pkt risnudlar (250g)
2 st röd chili
100g cashewnötter
1 kruka koriander
4 msk kinesisk soja
3 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
2 krm sambal oelek
2 lime
150 g marinerad tofu
2 st majskycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
3 medelstora morötter
1/2 purjolök (den gröna delen)
1 röd paprika
1-2 pak choy (eller någon form av kål)
150 g böngroddar
- Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. hällav vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag och häll upp i en stor skål.
- Kärna ur och finhacka chilin, hacka cashewnötterna och koriandern och landa ihop i en skål.
- Blanda soja, socker, vitvinsvinäger, sambal oelek och saften från en line med 1 dl vatten i en kastrull och låt koka upp så att sockret löser sig. Ställ åt sidan så länge.
- Fintrimla morötter, purjolök, paprika och pak choy och fräs tillsammans med pressad vitlök och böngroddarna i neutral olja i ca 3 min. Häll över grönsakerna i skålen med nudlarna.
- Skär kycklingen och tofun i mindre bitar och stek till kycklingen är genomstekt. Lägg över i skålen med nudlarna och grönsakerna.
- Häll över såsen och blanda runt. Strö över chili-cashew- och korianderblandningen. Skär en lime i klyftor och lägg på toppen av skålen.
Hoppas någon blir sugen på att testa. Vi kommer säkert göra detta igen, i alla fall någon variant av det. Tro det eller ej, vi höll oss faktiskt till receptet så när som på sockermängden i såsen (den har jag även dragit ner i ovan recept). Trevlig lördagkväll!
Flygande hälsningar /Nellie
Det låter som mumsfilibabba! Det där vill jag prova, fast jag är livrädd för att tillaga kyckling...
SvaraRaderaKram