Raw food kakor – pepparkaka
ca 24 stycken bollar
1 dl naturella cashewnötter
1 dl mandel
12 st färska och urkärnade dadlar
3-4 msk kokosolja
2 msk pepparkakskryddor
2 msk carobpulver (kan uteslutas)
nypa salt
ca 1 dl kanel att rulla bollarna i
Mixa nötter och mandel och häll över i en bunke
Mixa resterande ingredienser till en smet
Blanda ihop smeten med de mixade nötterna
Klä en liten bricka med plastfolie och spara ett överhäng så plasten även räcker att täcka kakorna
Forma smeten till lagom stora bollar, rulla dem i kanel och lägg på brickan
Ställ svalt för att stelna och lägg sedan i tät burk
Förvara kakorna i kylen så håller de ett par veckor
ca 24 stycken bollar
1 dl naturella cashewnötter
1 dl mandel
12 st färska och urkärnade dadlar
3-4 msk kokosolja
2 msk pepparkakskryddor
2 msk carobpulver (kan uteslutas)
nypa salt
ca 1 dl kanel att rulla bollarna i
Mixa nötter och mandel och häll över i en bunke
Mixa resterande ingredienser till en smet
Blanda ihop smeten med de mixade nötterna
Klä en liten bricka med plastfolie och spara ett överhäng så plasten även räcker att täcka kakorna
Forma smeten till lagom stora bollar, rulla dem i kanel och lägg på brickan
Ställ svalt för att stelna och lägg sedan i tät burk
Förvara kakorna i kylen så håller de ett par veckor
Flygande hälsningar /Nellie
Detta måste testas! Jag lär säkert få äta dom själv här hemma, men det gör ju inget. Det blir desto fler till mig!
SvaraRaderaHa en skön fredag!
Kram
MMMM det ser SJUKT gott ut:) de måste jag testa baka till jul.
SvaraRaderaKolla gärna in min blogg idag...en underbar webshop ala julklappar:)
Ha en fin vecka
LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion