Chokladdoppade fikonbollar
ca 15 st
200g torkade fikon
100g mörk choklad (ca 70%)
1 msk mörk rom, cognac eller whiskey
Blötlägg eventuellt fikonen en stund (ca 30 min).
Mixa fikonen och blanda ner cognac/whiskey.
Rulla bollar och doppa i den smälta chokladen.
Lägg på en bricka med bakplåtspapper-
Dekorera ev. med någon strössel, hackade nötter eller något annat.
Ställ i kylen för att stelna.
Flygande hälsningar /Nellie
100g mörk choklad (ca 70%)
1 msk mörk rom, cognac eller whiskey
Blötlägg eventuellt fikonen en stund (ca 30 min).
Mixa fikonen och blanda ner cognac/whiskey.
Rulla bollar och doppa i den smälta chokladen.
Lägg på en bricka med bakplåtspapper-
Dekorera ev. med någon strössel, hackade nötter eller något annat.
Ställ i kylen för att stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie