Glögg
1,5 flaskor alkoholfritt rött vin
1 msk cognac
1 dl råsocker
1 dl råsocker
2 dl torkad frukt (russin, dadlar, tranbär, fikon, katrinplommon)
1-2 dl mandlar
2 kanelstänger
1 pomeransskal
10 kardemummakärnor
Bit torkad ingefära
Värm på vinet, sockret och cognacen (det ska inte koka) och rör tills sockret har löst sig.
Häll i frukten och mandlarna och låt stå över natten.
Sila av och häll på en glasflaska.
Eftersom frukten suger upp mycket av vätskan så blir det bara en flaska färdig glögg.
Det går så klart att göra samma recept med vanligt rödvin om man vill det. Spara gärna frukten och mandlarna (skala mandlarna och var noga med att rensa bort kardemummakärnorna). Det kan användas till att göra goda glöggbollar.
Flygande hälsningar /Nellie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie