fredag 8 februari 2013

Raw Restaurang

Vilken trevlig lunch det blev med kollegorna på Raw Restaurang i Helsingborg. Jag valde raw "pizza", den var betydligt mindre än en pizza man köper i valfri småstad, med det räckte gott. Det är ju betydligt mer näring i denna "pizza" och dessutom mer tuggmotstånd än i en vanlig pizza. Det var en deg gjord på bovete, malda chiafrön, vatten, citron och salt som torkats på låg temperatur i en speciell ugn. Som fyllning/topping var det tomatsås och marinerad rödlök och champinjoner. Så mycket smak, verkligen jättegott! Dessutom serverades det grönsallad, groddar och en syrad äppel- och fänkålssallad som tillbehör. Sen blev det dessert, "gräddtårta" med björnbär. Ska man inspirera någon att börja med raw food så är efterrätterna en bra början, de är himmelsk goda, och man behöver inte ha det minsta dåligt samvete. Så himla gott och dessutom fullt med bra näring, inte alls dumt!

Här hade det ju varit trevligt med några bilder på maten men jag skippade det, fast det ångrar jag lite nu...

Vad är då raw food?
Raw food är vegankost som inkluderar frukt, grönsaker, groddar, örter, nötter & frön, sjögräs, alger samt olika former av superfoods, svampar och örter, och då i ett så miljövänligt och naturligt tillstånd som möjligt. Allt för att bevara maximal näring. Denna kost innehåller precis den mängd av vitaminer, mineraler, spårämnen, antioxidanter och andra livsnödvändiga ämnen som människokroppen behöver för maximala prestationer.

I morgon kommer receptet på råa energikakor. Stay tuned!

Flygande hälsningar /Nellie

6 kommentarer:

 1. Det låter verkligen spännande med rawfod. Ska testa nån gång på den i Malmö.

  SvaraRadera
 2. Finns också de (fast inte så många kanske...)som äter rawfood utan att vara veganer... om man vill vara riktigt hardcore. ;)

  SvaraRadera
 3. Låter intressant! Både pizza och efterrätt som är nyttigt...
  Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 4. Hej:-) Jag såg ditt bloggnamn i ett kommentatorsfält och tänkte att en blogg med ett så fantasifullt namn måste jag titta in till! Och det gjorde jag rätt i;-)

  Raw food, låter spännande! Och gott! Jag har hört begreppet tidigare men liksom inte brytt mig om att ta reda på vad det är, men nu fick jag en liten introduktion, tack:-)

  Önskar dig en fin helg,
  Frida

  SvaraRadera
 5. Raw Food är så gott! Vi har Raw Food house i Malmö. Ser fram emot receptet. Och har du inget för dig idag kan du svara på ett gäng frågor inne hos mig. Fast bara om du vill! Kram

  SvaraRadera
 6. Det låter väldigt spännande och jag har tänkt att testa någon gång, men det har känts lite omständigt. Men det är säkerligen nyttigt!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie