Indisk Daal
6 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
3 tsk kanel
1-2 tsk kardemumma
3 tsk gurkmejram
1 tsk chilipeppar
1 tsk garam marsala
4 morötter
1/4 huvud hackad vitkål
2 burkat tomater (hela eller krossade)
5 - 10 dl vatten beroende på om du vill ha soppa eller gryta
1-2 msk hönsbuljong
3 dl röda linser
1 paket kikärtor (go green)
1 liten burk konserverad ananas (i fruktspad)
2 msk jordnötssmör
Dela löken i mindre bitar och hacka vitlöken
Svetta lök och kryddor i olja i en stor gryta
Skär morötterna i halvmånar (halvera moroten och hacka ner den) och stek bitarna med löken och kryddorna någon minut
Häll över tomaterna, vattnet och buljongen
Mät upp linserna och blanda ner dem i grytan
Koka upp, rör runt och låt sjuda ca 10 min (kolla på linspaketet)
Blanda ner kikärtorna (förhoppningsvis är ni inte lika kräsna som jag och behöver därför inte "skala" dem), ananasen och jordnötssmöret. Rör runt och smaka av
För att få med lite grönt i maträtten så gjorde jag en "sallad" som topping. Blanda följande ingredienser i en skål:
1 liten paket babyspenat - klipp eller hacka i mindre bitar
1 förp fetaost - smula över spenaten
En handfull rostade madlar - hacka och häll ner i skålenBlanda runt och skeda upp över grytan/soppan direkt på tallriken.
Åh vad gott med indiskt. Mums. Det äter vi allt för sällan och jag är dålig på att laga det. Kanske skulle testa ditt recept. Ha en fin kväll. Kram Nina
SvaraRaderaDet lät smarrigt det där och verkar vara helt i min smak. Tack för tipset! Men skala kikärtor, du skojar va ;-)?
SvaraRadera