Saffranskryddlag
OBS! räcker till 3 satser deg
1/4 dl vatten
20 gram strösocker (ca. 1.5 msk)
1 tsk sprit (vodka, whisky, konjak – vad du har)
3 gr saffran (6 pkt)
Mortla saffran med en del av sockret. Koka upp vattnet och resten av sockret tills sockret har löst sig. Låt svalna något och häll sedan i saffranssockret samt spriten och låt svalna helt. Låt stå minst ett dygn innan användning så sockret och spriten hinner dra ut smaken ur saffranstråna. Lagen håller länge i kylskåp.
I år tänkte jag prova att göra saffransbullar med mandelfyllning. Jag gillade även saffransflätorna som gjordes på samma deg. Här hittade jag även ett recept som gör en snabbvariant på kryddlagen.
Flygande hälsningar /Nellie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie