Saffranskryddlag
OBS! räcker till 3 satser deg
1/4 dl vatten
20 gram strösocker (ca. 1.5 msk)
1 tsk sprit (vodka, whisky, konjak – vad du har)
3 gr saffran (6 pkt)
Mortla saffran med en del av sockret. Koka upp vattnet och resten av sockret tills sockret har löst sig. Låt svalna något och häll sedan i saffranssockret samt spriten och låt svalna helt. Låt stå minst ett dygn innan användning så sockret och spriten hinner dra ut smaken ur saffranstråna. Lagen håller länge i kylskåp.
I år tänkte jag prova att göra saffransbullar med mandelfyllning. Jag gillade även saffransflätorna som gjordes på samma deg. Här hittade jag även ett recept som gör en snabbvariant på kryddlagen.
![]() |
Flygande hälsningar /Nellie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en kommentar till mig! :) /Nellie