40 knippen fläderblommor
3 citroner (ekologiska)
10 dl socker (jag tog hälften vanligt och hälften stevia)
50 g citronsyra
1. Lägg blomklasarna i en stor bunke/hink/gryta anpassad för livsmedel.
2. Skölj citronerna noggrant och skala av det yttersta gula skalet med en potatisskalare.
3. Skiva citronerna och lägg dem i bunken tillsammans med fläderblommorna och citronskalet.
4. Koka upp vattnet, rör ner sockret och dra kastrullen från värmen när sockret lösts upp. Rör ner citronsyran och häll den heta sockerlagen över blommorna och citronerna
5. Rör om och låt saften stå och dra övertäckt i kylen 3-4 dagar.
6. Sila saften genom en silduk eller en tunn kökshandduk. Häll upp på flaskor och förvara kallt.
Fläderblommor |
Plockar fläder i trädgårdsoutfit |
Citronskal |
Citronskivor |
Flygande hälsningar /Nellie
Champagne, det lät spännande. Jag har tänkt göra vanlig saft, men väntar tills morgondagens kalas är över. Kylskåpet är liksom fullt nu :-) kram
SvaraRaderaÅhhh, den där skumpan blev jag sugen på!!! coolt!
SvaraRaderaDet går ok med yoga för mig. har missat 2 dagar men annars har det funkat ganska bra. dock känner jag inte riktigt önskad effekt. hade hoppats på att bli lite mjukare i kroppen och få mindre ont i ryggen men märker tyvärr ingen skillnad :-(
Spännande med champangen! Du måste berätta hur den blev. Är ingen saftmänniska, men flädersaft är ju toppen /kram Johanna
SvaraRaderaJag har också tänkt göra vanlig saft. Det visade sig att vi visst hade fläder i trädgården! Kram
SvaraRadera